Ministry of Snus logotyp

 

Ministry of Snus

Ministry of Snus, som är en del av det anrika danska tobaksföretaget Mac Baren Tobacco Company, tillverkar snus och tobaksfritt vitt snus. Med en fötter rotade i en stark tradition och ett orubbligt engagemang för kvalitet strävar de efter att kontinuerligt leverera autentiska och smakrika produkter.

Ministry of Snus, ofta förkortat MoS, drivs och motiveras av en kombination av kundernas feedback, en professionell nyfikenhet och en stolthet över att vara en del av en gedigen hantverkstradition. Ministry of Snus tillverkar idag Ace Snus, Ace X och Gritt.

Företagets miljöengagemang manifesteras bland annat i att snusdosorna är tillverkade av 100% återvinningsbar plast och produceras lokalt i Danmark. Detta garanterar inte bara en renare produktion utan minskar även transporterna. Dessutom stöttar man lokala företag.

Ministry of Snus och Mac Baren Tobacco Company’s resa mot hälsosammare alternativ

Som den nyaste medlemmen i Mac Baren-familjen bär Ministry of Snus stolt på en tradition av hantverksskicklighet som har passerat genom fyra generationer. De är djupt rotade i det hantverk och historia som sträcker sig tillbaka till 1826.

Mac Barens historia började i staden Svendborg i Danmark 1826 med en liten tobakstillverkare och Harald Halberg. Med fem generationer Halberg vid rodret har Mac Baren Tobacco Company vuxit till att bli en ledande aktör på piptobaksmarknaden. Jørgen Halberg, en av ättlingarna, lanserade de berömda Mac Baren-blandningarna, som idag röks av piprökare över hela världen.

Mac Barens expansion och diversifiering

År 2013 förvärvade Mac Baren Sutliff Tobacco Company och utökade sin produktportfölj ytterligare 2015 genom att förvärva flera varumärken från Imperial Tobacco Group. 2018 såg Ministry of Snus dagens ljus. 2019 fortsatte företagets expansionsstrategi med förvärvet av den tyska tobakstillverkaren Planta.

Mac Baren flyttade delar av sin verksamhet till Hamburg 2022, under det nya namnet Mac Baren Germany. Genom åren har Mac Baren, med sin rika tradition och expertis, skapat och marknadsfört tobaks- och tobaksfria nikotinprodukter som nu säljs i över 80 länder.

Ministry of Snus produkter och varumärken

Ministry of Snus tillverkar både traditionellt snus och tobaksfritt vitt snus (tobaksfria nikotinportioner). Företaget kretsar kring varumärkena Ace och Ace X som kompletteras av Gritt snus och Rite.

Ace snus logo

Ace

Ace snus, lanserat 2019 och även kallat Ace Superwhite, är ett vitt snus med unika smaker och styrkor från mild upp till normal styrka. Alla dosor är 100% återvinningsbara. Ett i genomsnitt mildare syskon till Ace X.

Köp Ace här

Ace X logotyp

Ace X

Ace X är finns i både slim och originalformat och innehåller mer nikotin än Ace. Det vita snuset finns i dag i fyra smaker, från kylig mint till den helt nya smaken som kombinerar svarta hallon och het chili.

Köp Ace X här

Gritt snus logo

Gritt

Gritt snus lanserades 2022. är Gritt ett vitt snus med helvita, diskreta och smala superslim-prillor. Med en nikotinhalt på 9,6 mg nikotin per prilla finns Gritt i smaker från mint till passionsfrukt.

Köp Gritt här

Rite snus logotyp

Rite 

Rite Snus finns i både traditionella och nyskapande smaker samt flera olika storlekar. Med nikotinstyrkor upp till extra stark. Kommer i återvinningsbara dosor som har en stilren design och moderna färger.

Finns ej att köpa