77 snus ett vitt snus från europa

77 – ett vitt snus från Europa

Snus, även vitt snus utan tobak, har som bekant sina rötter i Sverige. Ser vi bortom rötterna kan vi dock se en produkt som inte bara säljs utomlands utan som också tillverkas utanför Sveriges gränser. Ett exempel på detta är det polska vita snuset 77.

77 snus, eller 77 Nicotine Pouches som det faktiskt heter, är ett innovativt varumärke som tillverkas av det polska företaget Luna Corporate. Företaget, som är en av de största tillverkarna av vitt snus på den europeiska marknaden, har snabbt etablerat sig som en betydande aktör.

Med bas i polska Poznan och en djupgående erfarenhet inom tobaksindustrin och vape, har skaparna av 77 utvecklat en produkt som kombinerar högkvalitativa ingredienser med en modern tillverkningsprocess. Luna Corporate, som företaget bakom 77 heter, grundades 2007 och är en av de senaste tillverkarna att ta steget från Europa in på den svenska marknaden.

Varumärket 77 har som sagt sitt ursprung på andra sidan östersjön i Polen och lanserades i Sverige så sent som i april 2024 via Snuset.se. Genom sitt breda sortiment av unika smaker och nikotinstyrkor har 77 snabbt vunnit popularitet bland svenskarna.

Sortiment och smaker

77 erbjuder en imponerande variation av smaker som sträcker sig från moderna klassiker till innovativa kombinationer du aldrig sett förr. Fresh Mint, som har en klar och kylig mintsmak, tillhör den förra kategorin. Peach & Mint, en söt och kylig kombination där persika möter mint, tillhör den senare. Andra varianter från 77 är Black Currant, en fruktig smak av svarta vinbär, och Cola & Vanilla, som kombinerar klassisk colasmak med en subtil vaniljton.

Nikotinstyrka och format

På Snuset.se säljer 77 vitt snus med en nikotinstyrka på 10,4 mg per prilla, vilket är att betrakta son en relativt vanlig styrka, starkt vitt snus strax över gränsen till normalstarkt. Prillorna är i det för vitt snus så vanliga slim-formatet, ett format som gör dem diskreta och optimerade för att ha under läppen. En dosa innehåller 20 prillor som tillsammans väger 13 gram.

Jämförelse med annat vitt snus

Om man skulle lägga polska 77 bredvid annat vitt snus på den svenska marknaden, såsom Zyn, Lyft, Skruf Super White samt det historiska varumärket Nordic Spirit framträder flera unika aspekter av 77.

Zyn, till exempel, är känt för sin starka fokus på mintsmaker som Cool Mint och Spearmint, samt fruktiga alternativ som Citrus. Nikotinstyrkan hos Zyn varierar mellan 3 mg och 6 mg per prilla, och kommer både som slim och vitt minisnus. Här skiljer sig 77 från Zyn både avseende smak och styrka.

Velo har en bredare palett av smaker som Breezy Mango, Blushy Berry och Cinnamon Flame och finns i nikotinstyrkor från nikotinfritt till extra stark. Velo finns också som slim och mini. 77 har inte samma bredd som Velo utan har en mer snäv men fokuserad profil.

Skruf Super White, å andra sidan, har smaker som Mint, Cassice (svarta vinbär) och Fresh, med nikotinstyrkor upp till 18 mg per prilla. Skruf finns bara i formatet slim, vilket liknar 77.

Nordic Spirit, det historiska snusmärket som plockades bort från den svenska marknaden 2022 fanns tidigare i smaker som Elderflower, Bergamot Wildberry och Spearmint Intense, med nikotinstyrkor som spänner från 6 mg till 14 mg per prilla. Nordic Spirit fanns både som slim och som vitt minisnus. Här finns likheter avseende smak och styrka.

Prillorna i dosan

En av de unika aspekterna av 77 är varumärkets fokus när det kommer till styrka. På Snuset.se finns 77 endast i varianter som innehåller10,4 mg per prilla. Detta ger användarna en jämn och förutsägbar nikotinupplevelse, oavsett vilken smak de väljer.

77 har genom sin kvalitet och smakpalett snabbt blivit ett varumärke att räkna med, även norr om kontinenten. Med sitt ursprung i Polen och nya men lovande närvaro på den svenska marknaden, fortsätter varumärket att växa och lansera nya smaker.

Författare: Calle

Calle
reporter Snuskuriren

Tycker du att vi ska vara mer stolta över snuset? Hör av dig!