Visar alla 4 resultat

Granit snus

Granit, lanserat 2004 av Fiedler & Lundgren, är ett traditionellt, tobaksnära snus med toner av bergamott och peppar. Det finns i flera format och styrkor, med nikotinhalt från 8 till 13 mg per prilla. Läs mer längre ner på denna sida.
 
324,90 kr inkl. moms
Köp
324,90 kr inkl. moms
Köp
324,90 kr inkl. moms
Köp

Lössnus

Granit Lössnus

509,90 kr inkl. moms
Köp

Granit snus logotyp

Granit

Granit snus lanserades av Fiedler & Lundgren (British American Tobacco) 2004. Det tobaksnära snuset är ett av de första snussorterna att lanseras av den återstartade snusfabriken. Som komplement till tobakssmaken finns toner av bergamott och peppar. Ett traditionellt snus som var ett av de första att lansera en dosa med ett så kallat kombi-lock. Prispunkten var till en början lägre än genomsnittet vilket bidrog till att etablera snuset.

Smak

Snuset från Granit har sedan start en klassisk och traditionell smak av tobak, bergamott och peppar. Under en period i mitten på 2010-talet hade Granit varianter med bland annat mint-smak.

Nikotinhalt och styrka på Granit

Granit finns i tre format (portion, white portion och lössnus) som finns i några olika styrkor. Nikotininnehållet i prillorna spänner från 8 mg till 13 mg nikotin per prilla. Granits lössnus har en nikotinhalt som motsvarar genomsnittet bland lössnus. Det starkaste portionssnuset är Stark White Portionssnus med 13 mg.

Format och storlekar

Prillorna är antingen original portion eller white portionssnus. En prilla white portion väger 0,8 g. Den klassiska original-prillan väger något mer med en vikt på 0,85 g.

Frågor och svar om Granit snus

Hur många prillor finns i en dosa Granit?

En dosa Granit snus innehållet 22 prillor (gäller samtliga portionssnus).

Vad kostar en dosa?

Priset på en dosa portionsnus är från 27 till 37 kr.