Visar alla 9 resultat

Helwit

Helwit snus är ett vitt snus, utvecklat i samarbete med globala smakexperter, med fokus på smak och innovation. Tillverkat av YOIK AB i Gransholm, strävar det efter hållbarhet, bland annat genom användning av tallolja och vattenkraft, samt klimatkompensation. Läs mer längre ner på denna sida.
 
319,90 kr inkl. moms
Köp
319,90 kr inkl. moms
Köp

Bärsmaker

Helwit Blueberry

319,90 kr inkl. moms
Köp

Bärsmaker

Helwit Cherry

319,90 kr inkl. moms
Köp

Citrussmaker

Helwit Orange

309,90 kr inkl. moms
Köp
279,90 kr inkl. moms
Köp
309,90 kr inkl. moms
Köp

Mild styrka

Helwit Mint Mild

319,90 kr inkl. moms
Köp

Mild styrka

Helwit Cola Mild

279,90 kr inkl. moms
Köp

Helwit snus logotyp

Helwit snus

Helwit är ett tobaksfritt snus som har utvecklats genom samarbeten med ledande smakexperter runt om i världen. Helwits snus lanserades 2021. Fokus för ligger på smak och innovation. Snuset har utformats för att leverera intensiva och långvariga smaker till användarna. För att uppnå detta använder Helwit högkvalitativt nikotin, vilket ger en långvarig nikotinleverans utan bismak.

Helwits snus tillverkas av YOIK AB i en hållbar fabrik i Gransholm, utanför Växjö i Småland, där företaget strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom hela produktionskedjan. De strävar också efter att bidra till en mer hållbar framtid genom att använda tallolja i produktionen av dosorna, vilket minskar CO2-utsläppen med över 85%. Dessutom är Helwits produktion driven av ett vattenkraftverk som ligger nära fabriken. De har även samarbetat med klimatkompensera.se för att klimatkompensera för eventuella utsläpp som inte kan undvikas i produktionsprocessen.

Helwits tobaksfria prillor innehåller fyllnadsmedel, fuktighetsbevarande medel, vatten, nikotin, surhetsreglerande medel, salt, arom och sötningsmedel. Alla ingredienser som tillsätts är livsmedelsgodkända. Fullständig innehållsförteckningar hittar du inne på produktsidorna.

I Augusti 2023 lanserade Helwit nya Helwit Menthol med 6 mg nikotin per prilla.


Helwit nikotinhalt

De vita snusen från Helwit har en nikotinstyrka som ligger mellan mild och normalstark. Något starkt, extra starkt eller nikotinfritt vitt snus från Helwit finns idag inte på marknaden. 

Helwit styrkor från mild till stark (milligram nikotin per prilla)

Storlekar och format på prillan

Samtliga varianter, smaker och styrkor från Helwit kommer i slim-format. Prillan väger 0,5 gram, vilket är något lägre än genomsnittet (0,6 gram).

Smaker hos Helwit

Helwit snus finns i totalt åtta smaker, från klassiska mint till skandinaviska viol.

Helwit-smaker 2023:

  • Mint (mint)
  • Violet (viol och lakrits)
  • Cola (den klassiska drycken cola)
  • Mocha (kaffe)
  • Orange (apelsin och citrus)
  • Blueberry (blåbär)
  • Cherry (körsbär)
  • Salmiak (salmiak och lakrits)

Frågor och svar om produkten Helwit

Vad är Helwit?

Helwit är ett svenskt vitt snus i slimformat och tydliga smaker. En lägre nikotinhalt och dosor i spännande design.

Hur många snus finns i en dosa Helwit?

En dosa Helwit innehåller 20 snus.

Vad kostar Helwit snus?

Köper du en dosa Helwit online får du betala mellan 33 och 41 kronor. Priser beror dels på inköpsställe, dels på förpackningsstorlek.