Vape – Snuset.se

VARUMÄRKE

STYRKA

ANTAL PUFFAR

Ske Crystal Bar Vape topbanner
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp

Vape & e-cigg

Vape, även känd som e-cigarett eller elcigg, har blivit ett allt populärare tobaksfritt alternativ till rökning. På Snuset.se erbjuder vi ett brett utbud av vape från välkända varumärken som Blu Bar (Skruf), Elfbar, Frökens Puff, Hi5 (Neoz), Kubik (Klint), Lost Mary, SKE Crystal Bar, Vont To-Go (Vont) samt Vuse Go (BAT).

Vad är vape?

En vape, eller e-cigarett, är en elektronisk enhet som omvandlar nikotinvätska till ånga genom uppvärmning, vilket sedan inhaleras. Den är helt tobaksfri, och vätskan, känd som e-juice, e-vätska eller vapejuice, innehåller ofta olika smakämnen som frukt, mint och sötsaker.

Engångsvape vs traditionell vape

På Snuset.se kan du köpa engångsvape, som till skillnad mot traditionell vape varken behöver laddas eller fyllas på. En engångs vape används tills den är slut och kastas sedan i elektronikåtervinningen. Båda typerna fungerar genom att uppvärma vätskan till ånga.

Hur fungerar en vape?

En vape av tre huvudkomponenter:

  • Förångare (tank eller patron) som innehåller e-juice.
  • Coil med bomull som absorberar e-juicen och en spole som värmer upp och omvandlar vätskan till ånga.
  • Batteri som genererar värmen.

Vape – olika modeller och varianter

Vapes finns i olika modeller, som vapepennor, bars, tubes och pod-system. De varierar i storlek, form och funktion beroende på användarens behov och preferenser. Finns med 10 mg eller 20 mg nikotin per ml.

Vapemärken

Varje varumärke erbjuder unika funktioner och smaker. Vi har ett stort sortiment från populära tillverkare som Elf Bar, Vuse, Blu Bar, Lost Mary och många fler. På Snuset.se kan du välja bland 6 varumärken och totalt 156 olika vapes. Läs mer varumärkessidorna för att hitta en vape som passar just dina behov.

Vapesmaker

Vårt sortiment inkluderar ett brett utbud av smaker, från traditionella tobakstoner till fruktiga och söta alternativ. Du kan välja bland smaker som mint, chili, banan, citrus och olika frukter. På Snuset.se erbjuder vi hela 87 unika smaker.

Läs mer om engångsvape i Snuskurirens stora djupdykning “Engångsvape – från A till Ö“. Den innehåller bland annat en riktigt bra “Vanliga frågor om vapes”.

Populära Produkter
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
790,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
Köp
530,00 kr inkl. moms
Köp
530,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
690,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
790,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
790,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
Köp
530,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
690,00 kr inkl. moms
Köp
Köp
Köp
Köp

Vape: frågor och svar

En vape (även känd som e-cigarett eller el-cigg) är en elektronisk enhet som värmer upp nikotinvätska för att skapa ånga som andas in. Den är tobaksfri och innehåller en patron med e-juice eller vapejuice, som ofta är smaksatt.

Debatten om vapes säkerhet pågår. Även om vapes inte innehåller tobak, finns det oro kring andra ingredienser och långtidseffekter. Det är viktigt att använda produkter från pålitliga källor och att vara medveten om eventuella risker.

Vapes innehåller vanligtvis en blandning av propylenglykol, vegetabilisk glycerin, smakämnen och ibland nikotin. Ingredienserna varierar mellan olika märken och produkter.

Nikotinhalten i vapes varierar. Användare kan ofta välja olika nikotinstyrkor, inklusive alternativ utan nikotin. På Snuset.se kan du välja mellan nikotinfri, 10 mg och 20 mg per ml.

Att göra ringar med vape kräver övning. Det innebär att forma munnen till en “O” och använda tungan och små ryckiga andetag för att skapa ringar. Men ja, det går.

Engångsvapes är inte avsedda att laddas. När de är slut, bör de kasseras på lämpligt sätt.

Livslängden för en vape beror på typen och användningen. Traditionella vapes håller längre eftersom de kan laddas och påfyllas, medan engångsvapes varar tills deras innehåll är förbrukat. En engångsvape innehåller mellan 500 och 800 puffar, eller bloss.

En vape värmer en vätska (e-juice) som sedan förvandlas till ånga. Den består av en förångare, coil, batteri och en tank eller patron för e-juicen.

“Vape” kommer från ordet “vaporizer” och syftar på processen att förånga en vätska för inhalering.

Laddningstiden för en vape beror på modellen och batteritypen. Överladdning bör undvikas. Kontrollera användarmanualen för specifika instruktioner. Observera att de engångs vape du kan köpa på Snuset.se INTE ska laddas.

I Sverige måste du vara 18 år för att köpa och använda vape. På Snuset.se kontrollerar vi åldern på 100% av alla köp.

Priset på en vape varierar beroende på märke, modell och funktioner. Det finns alternativ för olika budgetar. Du ser alltid de aktuella priserna på produktens sida.

Den moderna e-cigaretten uppfanns tidigt på 2000-talet, men konceptet för elektroniska inhalationsenheter går tillbaka till mitten av 1900-talet.

Engångsvapes och förbrukade vape-batterier bör slängas på återvinningsstationer som hanterar elektroniskt avfall för att minska miljöpåverkan.

Vapes finns i olika former och storlekar, från små pennliknande enheter till större “box”-modeller. Utseendet kan variera kraftigt beroende på märke och modell. På Snuset.se har vi bilder på själva enheten så att du ser hur den ser ut.

Vapes luktar vanligtvis som den smak de innehåller, såsom frukt, mint eller tobak. Lukten är oftast mindre påträngande än cigarettrök.

Att göra en “ghost” med vape innebär att blåsa ut ett litet moln ånga och snabbt suga in den igen. Det kräver övning och kontroll över andningen.

Nej, hos oss kan du endast köpa engångsvapes.

Vitt snus – hitta ditt efter styrka, storlek och smak

På Snuset.se finns idag 400 unika varianter av vitt snus. Hitta ditt efter styrka, storlek...

Vitt snus på nätet – utmanarna växer starkt

I del 2 av denna rapport visar vi den stora förändring som pågår inom traditionellt...

Vårgårda snus går mot strömmen

Trots att vitt snus står för den stora tillväxten lanseras fortfarande nytt "traditionellt" snus.

Snus på nätet 2024 ­– ett år av förbättrad konkurrens

I en unik rapporter kan Snuskuriren visa att marknaden för snus online går mot bättre...

Socialdepartementet tiger i snusfrågan

Inför EU-kommissionens snusförbud har en fråga riktats till Sverige. Vad Sverige står är höljt i...

Lössnus – det ursprungliga snuset

Lössnus är ett fascinerande exempel på hur gamla seder kan överleva och blomstra i det...

Är snus en klassmarkör?

På redaktionen ställde vi oss frågan: är snuset också en klassfråga i Sverige? I